Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
14.07.2021. | paraatletika

V.Gašpar evidentni sportaš za PI Tokyo 2020

Kako je Hrvatski paraolimpijski odbor dobio od World Para Athletics 23. lipnja obavijest o dodijeljenoj još jednoj kvoti za nastup paraatletičara na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora imenovao je danas za evidentnog kandidata Zadranina Vladimira Gašpara.

Gašpar će nastupiti po prvi put na Paraolimpijskim igrama u bacanju koplja kategorije F41.

30-to godišnji Vladimir Gašpar, član je AKOI Fortius iz Zadra, državni je rekorder u bacanju koplja, diska i kugle. Na WPA Europskom Prvenstvu održanom u Berlinu 2018. godine Gašpar je osvojio brončanu medalju u bacanju koplja, a u istoj disciplini osvojio je srebro na WPA Europskom Prvenstvu Bydgoszcz 2021.

Vladimir Gašpar o odlasku na paraolimpijske igre: "Za mene moj prvi nastup na paraolimpijskim igrama je ostvarenje dječačkog sna. Treniram od kad znam za sebe. Kada sam odrastao i vidio da ja to mogu samo je bio čas kada će to neko vidjeti i cijeniti moj trud i zalaganje. Normalno je da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji plasman i da ću se vratiti u Hrvatsku ili ti ga moj Zadar s medaljom", zakljućio je paraolimpijac Vladimir Gašpar.

Izbornik Damjan Sedić sumirao je odlazak paraatletičara u Tokijo: "Hrvatska paraatletska reprezentacija nastupit će na Paraolimpijskim igrama u Tokiju s dvije paraatletičarke i osam paraatletičara. Kvalifikacijski period bio je izrazito težak i neizvjestan zbog primjene novih kvalifikacijskih kriterija te situacije s pandemijom COVID-19, tako da od srca čestitam svim sportašima i sportašicama koji su izborili nastup na Paraolimpijskim igrama", naglašava Sedić i najavljuje svoja očekivanja od nastupa u Tokiju "Svi reprezentativci visoko su pozicionirani na Svjetskim tablicama, a ne sumnjam niti u njihovu visoku motiviranost, tako da očekujem odlične rezultate. Medalje je teško prognozirati ali malo navijački očekujem tri do četiri medalje", zaključio je izbornik Damjan Sedić.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti