Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
15.11.2019. | atletika

WPA SP Dubai 2019: Bronca za Ivana Katanušića

Danas u poslijepodnevnom programu na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiu Ivan Katanušić, u kategoriji bacača diska s podkoljeničnom amputacijom osvojio je brončano odličje. U petoj seriji Katanušić je do bronce došao bacivši disk na 54,53m.

Novi svjetski prvak je Amerikanac Jeremy Campbells s daljinom diska od 61,04m, dok je srebro pripalo još jednom Amerikancu Davidu Blairu s daljinom od 59,87m

"Moram priznat da je moj današnji nastup u glavi bio sramotan.Zaista nisam ništa dao za ono za što sam se pripremao. Budući da je segment bio izrazito klizav imao sam sreće da su i drugi podbacili. Bio sam spreman malte ne za novi svjetski rekord, ali zadovoljit ću se s broncom, koja je na kraju rezultat više sreće no pameti. To moram priznat. Zahvaljujem se svom treneru koji me je spremio , ali nažalost nisam pokazao ono što trenutno mogu" izjavio je Katanušić.

Osim nastupa Ivana Katanušića, i osvojeih brončanih medalja u jutarnjem dijelu programa (M.Ristoski, M.Slopupa) nastupili su i Deni Černi, on je osvojio 5. mjesto u bacanju kugle u svojoj kategoriji, 10.43, što je njegov osobni rekord, a Josip Slivar koji je nastupio u istoj kategoriji kao i Ivan Katanušić osvojio je 6. mjesto sa bačenih 47,04m, do je Ana Gradečak osvojila 12. mjesto u debitantskom nastupu na SP, sa osobnim rekordom 6.83 m

Na kraju hrvatska paraatletska reprezentacija vraća se sa Svjetskog prvenstva sa srebrom Miljenka Vučića u bacanju kugle za slijepe, te bronce Matije Sloupa u bacanju kugle za atletičare niskim rastom, Mikele Ristoski u skoku u dalj te Ivana Katanušića u disku.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

foto: FB stranica HASOSI/WPA DUBAI 2019

Ostale novosti Sve novosti