Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
31.07.2019. | atletika

WPA SP JUNIORI NOTTWIL 2019: Hrvatska s pet natjecatelja na SP u atletici za juniore

U švicarskom Nottwilu od 1. do 4. kolovoza održava se 2. Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo u organizaciji World Para Athleticsa.

Hrvatske boje branit će Dominik Počekal -AKOSI Uspon Velika Gorica, Erik Fabian Kaurin - AKOSI Odisej iz Kutine, Petra Štruklec - AKOSI Agram iz Zagreba, Antonio Kosmat - AK Samobor i Luka Bukša - AK Spektar Pula.

Hrvatski stjeg na otvaranju prvenstva nositi će Erik Fabian Kaurin, a tablu s natpisom Hrvatske nositi će Dominik Počekal.

O očekivanjima od ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva više je rekao izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić:" "Reprezentacija je izabrana na temelju ostvarenih rezultata na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu polovicom svibnja. Od svih natjecatelja očekujem maksimalan angažman kako bi ostvarili svoje najbolje rezultate, a što bi trebalo donijeti nove medalje s velikih natjecanja za hrvatsku paraatletsku reprezentaciju. Valja istaći da su Petra Štruklec i Erik Fabian Kaurin već ostvarili norme za odlazak na PI Tokyo 2020. No, da li će otići na Igre ovisi o njihovom daljnjem sportskom napretku i dobivenim kvotama, ali da će oni u slijedećem paraolimpijskom ciklusu unijeti svježu krv u našu reprezentaciju svakako ne dvojim. Veoma je važno dati priliku mladim sportašima kako bi oni mogli kvalitetno zamjeniti neke naše reprezentativce koji će de nakon Tokyia zasigurno oprostiti od vrhunskog bavljenja sportom" zaključio je izbornik Damjan Sedić.

U Nottwilu će se nadmetati 350 sportaša iz 40 zemalja.

Hrvatsku paraatletsku reprezentaciju do kraja godine očekuju nastupi od 16. do 17. kolovoza na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Češke u Olomovcu, od 29. do 30. kolovoza WPA GP MITING PARIZ, 15. rujna Otvoreno prvenstvo Srbije, od 22. rujna nastup na Međunarodnom paraatletskom mitingu ZAGREB OPEN, 29. rujna Ekipno prvenstvo Hrvatske u Vinkovcima i vrhunac sezone bi trebao biti na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubaiu od 6 do 15. studenog. Sva predstojeća natjecanja kvalifikacijskog su karaktera za Paraolimpijske igre u Tokyu.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti