Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
18.02.2021. | skijanje

WPAS Svjetski kup: Smetiško osvojila treće mjesto u slalomu

Danas je u slalomskom natjecanju Svjetskog paraskijaškog alpskog kupa koje se održava u austrijskom Saalbach-Leogang u konkurenciji stojećih paraskijašica naša Lucija Smetiško osvojila po treći put odlično treće mjesto.

Njemice Amna Maria Reider i Andrea Rothfuss zauzele su prvo i drugo mjesto.


Lucija je odvozila dvije dobre vožnje uz jednu veću pogrešku u drugoj vožnji koja ju je koštala boljeg plasmana . Staza je bila odlično pripremljena i dosta ledena. Obje vožnje bile su relativno duge, rezultati oko minute.


"Odličan uspjeh i tehnički sve bolje skijanje za Luciju Smetiško koja na najbolji način najavljuje iduću Paraolimpijsku sezonu" izjavio je izbornik Luka Dobrinić te dodao "Ovo je Lucino prvo slalomsko postolje i vidi se veliki njen napredak te s optimizmom gledam na sljedeću sezonu u kojoj osim paraolimpijskih igara nas očekuje i svjetsko paraskijaško prvenstvo".

Damir Mizdrak u konkurenciji slijepih i slabovidnih nije završio prvi lauf. Odlično je krenuo u utrku, no nažalost "zahaklao" je slalomska vrata na polovici staze. Pobijedio je odlični Britanac Simpson.

Lovro Dokić u konkurenciji stajaćih također nije završio prvu vožnju, sličnu pogrešku napravio je kao i Mizdrak. Lovro još traži pravi ritam u slalom i veleslalom natjecanjima. Pobjedu je odnio Francuz Bauchet.


Sutra je na rasporedu drugo slalomsko nadmetanje.

Glasnogovornik :

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti