Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
09.09.2019. | plivanje

WPS Svjetsko prvenstvo u plivanju 2019: Hrvatska sa pet natjecatelja

Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovala je u London gdje će se od 09. do 15. rujna 2019. održati WPS Svjetsko paraplivačko prvenstvo u Aquatic Centru Queen Elizabeth. U tom centru bila su održana plivačka natjecanja tijekom 14. Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. Nadmetat će se 600 plivača iz 60 zemalja. Hrvatske boje brane Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina.

Izbornik Slobodan Glavčić najavio je naš nastup: "Najveće očekivanje imam od Dina Sinovčića koji bi se trebao boriti za jedno od odličja u utrci na 100m leđno u klasi S6. Iza njega, prema mojim očekivanjima je Kristijan Vincetić koji ima "paklenu" konkurenciju u klasi S9. Plivat će u disciplinama 100m leptir i 400m slobodno. Od Ante Rađe, kategorija S7, i Tomija Brajše kategorija S4, očekujem dobre rezultate i nadam se ulasku u finale. Što se tiče nastupa Paule Novine koja će se nadmetati u kategoriji SB8, smatram da kao juniorki ovo joj može biti dobra priprema za buduća velika natjecanja. Pliva 100m prsno i očekujem od nje rušenje osobnog rekorda. Kako su pred nama Paraolimpijske igre u Tokiju 2020., hrvatsko paraplivanje će dobiti dvije kvote, a trenutno imamo plivače Dinu Sinovčića, Kristijana Vincetića, Antu Rađu i Tomija Brajšu s isplivanim normama. Koji će od njih biti evidentni kandidat odlučit ću u veljači 2020.", izjavio je izbornik Glavčić.

Trenutno ponajbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uoći odlaska u London naglašava: "Što se tiče pripremnog procesa smatram da smo odradili glavninu posla, uz kratak period odmora gdje mi se upalila tetiva bicepsa pa smo morali pauzirati nekoliko dana. U Londonu me očekuje jako uzbudljiva utrka na 100 m leđno jer su prva tri rangirana plivača nalaze u razlici manjoj od jedne sekunde. Ove godine držim drugu poziciju na svjetskoj rang listi u disciplini 100 m leđno i nadam se da će se sve poklopiti pa da napadnem zlato, kako bih nakon europskog zlata iz Dublina prošle godine dodao i svjetsko zlato. Na tom putu neće mi biti nimalo lako, ali obećavam dati sve od sebe pa kako bude. Osim 100 m leđno, nastupam još u disciplinama 100 m i 50 m slobodno ali te utrke će mi poslužiti samo kao priprema za 100 m leđno. Kako god da bude ovo je samo još jedna stuba i još jedna provjera više za Paraolimpijske igre dogodine za koje sam već ispunio normu te vjerujem da ću nastupiti nakon Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. i u Tokyu 2020.", zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti