Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
09.11.2020. | košarka u kolicima

Zagreb osvajač Kupa košarke u kolicima HSKUK

u sportskoj dvorani doma košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu održano završno natjecanje 13. Hrvatskog kupa košarke u kolicima "Dubravka Ciliga" U 07-08.11.2020.

U finalu su košarkaši u kolicima Zagreba savladali ekipu Splita sa 67 :59.

U polufinalu su Zagrebčani savladali Brod sa 60:55, dok su Splićani bili bolji od ekipe iza Vodica sa 48 :38. U borbi za treće mjesto slavila je ekipa Vodica nad ekipom KKI BROD sa 65:49.

Za najboljeg košarkaša proglašen je Dino Sinovčić iz KKOI Splita, dok je najbolji strijelac Kupa Alex Franjul iz KKI Zagreb.

Ivica Vujica predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima istaknuo je:"Organizacija je bila na nivou uz provedbu strogih epidemioloških mjera. Priznanja za postignute rezultate su podijelili dekan Kineziološkog fakulteta prof.dr.sc.Tomislav Krističević i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić. Od ove godine Kup je posvečen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga. Na ovaj način smo joj želili odati počast njenom liku i djelu".

Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 12 članica koji sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez. Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo 3 kluba. Savez osim organiziranja I. i II. Lige, natjecanja Kupa, vodi i brigu o reprezentaciji. Želimo nastaviti kvalitetno rasti kako veličinom tako i kroz struku", zaključio je Vujica

Ostale novosti Sve novosti