Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
22.07.2018. | paraolimpijske igre

Tokyo 2020: upoznajte Someity i Miraitowa

Službene maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih Igara Tokyo 2020 pozdravile su japansku javnost po prvi puta na ceremoniji imenovanja u nedjelju, 22. srpnja.

Tisuće djece i odraslih pridružili su se događaju diljem japanskog glavnoga grada kako bi pozdravili nove ambasadore Igara.

Porijeklo njihovih imena

Ime paraolimpijske maskote za Tokyo 2020 je Someity, (izgovara se soh-may-tee), koje je izvedenica od someioshino, popularne vrste trešnje, te dodatno odjekuje engleski izraz tako moćan, (so mighty). Sometiy ima super osjetljive senzore trešnje i iskazuje golemu mentalnu i fizičku snagu. Maskota predstavlja paraolimpijske sportaše koji prevladavaju prepreke i redefiniraju granice onoga što je moguće.

Ime olimpijske maskote je Miraitowa (izgovara se mee-rah-e-toh-wa). Naziv maskote temeljen je na kombinaciji japanskih riječi mirai (budućnost) i towa (vječnost). Ovo je ime odabrano za promoviranje budućnosti puna vječne nade u srcima ljudi širom svijeta.

Provjerite njihove profile

Someity je simpatičan lik s taktilnim senzorima i supermoćima. Može telepatski slati i primati poruke koristeći antene cvjetova s obje strane lica, a može i letjeti. Someity utjelovljuje paraolimpijske sportaše koji pokazuju nadljudsku moć. Maskota ima dostojanstvenu unutarnju snagu i izuzetno voli prirodu. Može razgovarati s kamenjem i vjetrom pomoću svojih moći, a također je u stanju premjestiti stvari samo gledajući ih.

Miraitowa ima iste indigo plave uzorke kao i amblem Igara Tokyo 2020. Osobnost maskote proizlazi iz tradicionalne japanske izreke koja znači dobro upoznavanje starih stvari i stjecanje novih znanja od njih. Miraitowa ima snažan osjećaj pravde i posjeduje sposobnost da se odmah kreće bilo gdje.

Između prosinca 2017. i veljače 2018. godine, više od 75 posto osnovnih škola u Japanu i nekoliko japanskih škola u inozemstvu sudjelovalo je u procesu selekcije i glasovalo je za svoj omiljeni dizajn maskota.

Upoznajte maskote Someity i Miraitowa pomoću videa predstavljanja na - http://bit.ly/UpoznajteMaskoteTokyo2020

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti